Divat lett a kettlebell edzés nőknek

Vajon tényleg divatossá lett a kettlebell edzés nőknek? Ha az edzésekre jelentkező nők számának növekedésére pillantunk, akkor mindenképpen. De mitől ilyen divatos a kettlebell edzés nőknek? Lehetséges, hogy az a jelenség áll a dolog hátterében, amivel a nők menzeszével kapcsolatos egyidejűséget szokták magyarázni? Vagyis, hogy a gyakran és/vagy sokat együtt tartózkodó nők menstruációja elkezd mindegyiküknél egy adott időponthoz igazodni. Mondhatni, hogy lesz egy átlaguk, ami köré az események időben csoportosulnak. A kettlebell edzés nőknek is egy ilyen természeti törvényszerűségnek köszönhetően ütné fel a fejét a Föld női lakosságánál? Ez nem tűnik valószínűnek. Akkor a kettlebell edzés nőknek fellendülése és fokozódó népszerűsége már inkább a jungi (Carl Gustav Jung, neves pszichoanalitikus nyomán) kollektív tudattalannal kapcsolatos globális tudati mechanizmusnak köszönhetően bukkan fel ötlet szintjén egyes hölgyek tudatában. Az új, ötletszerű dolgok egyidejű (vagyis szinkron) felbukkanásával kapcsolatosan a brit tudós, Rupert Scheldrake végzett igen figyelemre méltó eredményű kísérleteket. De esetünkben nem kell ennyire messzire kalandoznunk, valószínűsíthetők egyéb, konkrét eredmények is, melyek nők ezreit a kettlebell edzés nőknek tartott tanfolyamaira csábítanak hétről hétre és napról napra.

kettlebell noknek

Miért olyan vonzó a kettlebell edzés nőknek?

Hogy mitől annyira kelendő a kettlebell edzés nőknek, erre a kérdésre a válasz a nőiességben és a nők által képviselt szépségben keresendők. Vannak ugyanis olyan, a biológiában elsődleges nemi jellegnek nevezett tulajdonságok, melyekkel bizony csak a nők rendelkeznek – megjegyezzük, hogy teszik mindezt a férfiak nagy örömére, tudatosan vagy éppen teljesen tudattalanul, de a lényeg, hogy teszik. Ezek pedig a mindig egyre jobban kerekedni vágyó domborulatok, a combok és a fenék tájéka, a derék és a csípő régiója, valamint a felsőtest mellkasi területe a keblek környékén. Bizonyos emberek nagyon szerencsés alkattal születtek a világra és olyan genetikával vannak megáldva, hogy sokak tekintetét magukra vonzzák és ez még csak erőfeszítésükbe sem kerül. Viszont sok ember öröklött tulajdonságainak, illetve mozgásszegény, túlnyomórészt ülő életmódot folytató életmódja révén túlsúllyal, vagy egyéb mozgásszervi panaszokkal küzd, melyeket leginkább elrejtene a világ elől. A szépség dicséretének óhaja azonban tettre sarkall egyeseket, akik úgy érzik, minden körülmény ellenére sem nyughatnak bele a kialakult helyzetbe és állapotba. A szépségért igenis tenni lehet és szerintük tenni is kell. A vonzó idomok, a karcsú testalkat, a tiszteletet parancsoló fittség és akaraterő igenis fejleszthető, méghozzá nem is kicsit. Sok, az elején bizonytalan finom hölgy lett profi kettlebell-es (weboldal), akik ma már versenyekre járnak, annyira megjött az önbizalmuk elért eredményeik sikerén felbuzdulva. Ők minden nap egyre szebbnek látják magukat. Nagyon pozitívan hat a testképükre.

Mennyire hatékony a kettlebell edzés nőknek?

A kettlebell edzés nőknek is az egyik leghatékonyabb zsírégető és szálkásító módszer amellett, hogy igen gyorsan nyújt szemmel látható eredményeket. Törékeny háziasszonyok váltak magabiztos nőkké, akiknek a kettlebell miatt olyannyira megnőtt az allóképességük, hogy a korábban fárasztó otthoni és házkörüli munkákat már férfiakat megszégyenítő könnyedséggel végzik el.